Fredag

  

Chris Grant And The Swingin’ Rocky Tonk Company har 6 medlemmer fra Sarpsborg og Fredrikstad. Bandet har base i Sarpsborg, og er mest kjent for sine energiske rock ‘n’ roll, americana/country og noe bluesbaserte opptredener. Fredag 18. august spiller de på Bedemarten 2017. Chris Grant

Bandet er beæret over oppdraget, og lover trykk fra første tone og dansbar musikk hele veien. I månedsskiftet juni-juli slipper de 2 helt nye låter på digitale musikktjenester, som skal vise noe av det publikum kan forvente på deres del av denne kvelden.

Bandet har spilt på bygdefester, puber og kulturhus på Østlandet i ca. 9 år. De har vært lokallistet på NRK P1 Østfold med minst 8 låter de 2 siste årene fra sine utgivelser.

I tillegg har NRK radio nasjonalt spilt låter fra deres utgivelser, seinest med låten Mama Of The Drama i det prestisjetunge Bluesasylet med Knut Borge og Knut Reiersrud på NRK P2.

«Jeg tror at vår appell ligger i at vi liker både interaksjonen med publikum og det vi selv driver med, og det merkes av publikum. I tillegg er mye av musikken vår dansbar, og det skal være lett å synge med», sier sarpingen Chris Grant, som er bandets komponist, låtskriver og frontfigur. Han uttrykker sterk ydmykhet ovenfor publikums betydning for bandets spilleglede, og legger vekt på at det er samspillet med publikum som blir suksess.

Bandet har fra tidligere av liggende en plate ute kalt «Proof of A Party» på digitale musikktjenester, samt en julesingel kalt «Who’s Your Santa». Rock ‘n’ roll-låten Proof Of A Party ble A-listet på Ordentlig Radio med Tor Andersen og co, og lå ca. til sammen et halvt år på A-og B-listene på denne radiostasjonen. De ble sist profil-listet av samme radiostasjon med låten «Take This Train» i mai 2017.

  1. november 2016 slapp bandet et nytt 13-spors album kalt «Born A Little Bit Too Late». Live spiller de både coverlåter og låter fra sine egne utgivelser, men er nøye i utvelgelsen av låter.

«En god blanding låter er dynamisk, dansbar, fengende, variert og avslutter med glede, fart, rock ‘n’ roll og trykk» avslører Grant, og kan fortelle om at de morsomste øyeblikkene for bandet er når allsangen står i taket mens danserne svinger seg til de egenproduserte låtene. Bandet vil heller assosieres med sjangre enn enkeltartister, og er derfor restriktive når det gjelder inspirasjonskilder. «Men vi vil definitivt spille låter av eksempelvis Chuck Berry og Jerry Lee Lewis», avslutter Chris Grant.

Bandet består av:

Piano og vokal: Chris Grant

Gitar: Eivind Ystrøm Petersen

Trommer: Kjetil Veum

Bass: Anders Amundsen

Vokal: Sara Elise Forsell

Vokal: Lene Lind

Link til bandet på Spotify: https://open.spotify.com/artist/0wYgW36h8Z5RcWXI85ZGA9

 

RUNE RUDBERG
De fleste kjenner Rune Rudberg fra den kulørte presse, men glemmer hvilken musikalsk karriere han egentlig har. Rudberg MGP2017_2_008-2

Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet  i 1988 og nærmere 200000 solgte solgte plater, var Rune det store popidolet i Norge.  Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.

Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt.

Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia.  I denne omgang kom det to album – som begge hadde en mengde hitlåter – og Rune var igjen på topp – men denne gangen i en annen genre.

Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband.  Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk.  Det ble albumet  ”Tidevannsbølger”.

Men Rune er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han jatakk, men nå med Scandinavia igjen.

Deretter fulgte to samleplater  ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter.

Ny soloplate fulgte så: Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen.  Denne gangen het den ”1001,1002,1003”.

 

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold.  Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord.  Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster.

Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster.

Det var tydelig at publikum ville ha dette .  CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013. Den fikk gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste cd’en til Rune noensinne.  Året 2013 ble avsluttet med Spellemannsprisnominasjon for ”Tro” og ny samleCD – 40 første hits”.

November 2014 kom det live dvd/CD Live fra Sel.

,og  «Tro» ble fullt opp med albumet «LEVD LIV» i juni 2015 som også kom høyt opp på VG lista og har blitt en kjær plate for fansen.

I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND.  Kindly keep it country ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radio-stasjoner.

Discografi:          Rune Rudberg-Ut mot havet

Rune Rudberg-Vinger over Europa

Rune Rudberg-Lysene fra land

Scandinavia-Scandinavia på oppfordring

Scandinavia-Scandinavia 3

Scandinavia-Scandinavia 4

Rune Rudberg-Tidevannsbølger

Scandinavia – Sammen igjen

Rune Rudberg-Landeplager

Rune Rudberg-Halfway to paradise

Rune Rudberg-På nye eventyr

Rune Rudberg-Gone country

Rune Rudberg-Runaway

Rune Rudberg-Rett fra sofaen

Rune Rudberg-Strong enough

Rune Rudberg band -Tro

Rune Rudberg-40 første hits

Rune Rudberg band-På konsert med Rune Rudberg  Band

Rune Rudberg band-Levd liv

Rune Rudberg -Kindly keep it country

 

 

 

 

  

En tanke om “Fredag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *